ALBANA OSMANI

Prolog

Viti 2117.

Planeti Tokë ka pësuar ndryshime të jashtëzakonshme dhe të pakthy­eshme. Njerëzimi ka ecur përpara me hapa gjigantë në shkencë dhe në tekno­logji, gjithsesi ka bërë regres të dhimbshëm në aspektin mjedisor. Oqeanet janë tharë, pyjet janë zhveshur, ajri është modifikuar... Po, ajri është modi- fikuar. E vjetra i ka hapur rrugë së resë...

ÇIKA - NË BETEJË ME INTELIGJENCËN ARTIFICIALE

Një libër nga

Albana Osmani

Rreth Autores - Albana Osmani

Albana Osmani është autore e librit “Çika në betejë me Inteligjencën Artificiale”, një roman epik fantashkencor. Çdo ilustrim brenda librit është pikturuar me dorë nga vetë Albana, pasi është diplomuar në universitetin e Arteve të Bukura.


Albana është shumë e njohur në Shqipëri si prezantuese dhe producente televizive. Ajo është gjithashtu Drejtoreshë Artistike dhe Dizenjatore e markës franceze “Reine Ana”, dhe Themeluese e “You are a Sunflower”, një organizatë jofitimprurëse, që ndihmon fëmijët në nevojë.

Rreth Librit


Viti 2117


Dëgjohet një flaut. Tingujt e tij jehojnë ethshëm nga vetë korja e Nënës Tokë, e cila ka pësuar ndryshime kataklizmike për shkak të përparimit të bërë nga rendi superior i Inteligjencës Artificiale. Ky regjim i ri dixhital sundon planetet e kolonizuar ndërsa kontrollon në mënyrë manipuluese njerëzit. Urdhri ia ka vënë syrin Tokës, një vajze të re që jeton në një luginë të bukur malore, e cila mban sekretin e fundit. Ajo fsheh një rrahje zemre të veçantë që hap çelësin e bashkimit universal dhe sinergjik, i cili padashur do t'i japë fund ekzistencës së njerëzimit!


Kjo vajzë është Çika! Ajo rekruton një ekip të rinjsh të zakonshëm, së bashku me krijesat magjike nga lumi blu. Në luftën e vazhdueshme midis botës reale dhe asaj dixhitale, a do të luftojë Çika me çdo kusht dhe të rrezikojë jetën e saj në betejën e rrezikshme kundër inteligjencës artificiale?


Marco Balsamo, producent filmash, skenarist dhe aktor i njohur, shprehet për librin.

Flutura Açka - Poete, shkrimtare dhe botuese shprehet për librin.

ILUSTRIMET ORIGJINALE TË PRINTUARA NË KANAVAC

POROSIT NJË KANAVAC TË BAZUAR NË NJË NGA ILUSTRIMET ORIGJINALE TË LIBRIT ÇIKA

DËRGESAT NË TË GJITHË BOTËN

Je i/e interesuar? Na kontakto për më shumë!

Kontaktet Zyrtare

PËR PYETJE: +355 68 842 8746

EMAIL: info@albana-osmani.com


Albana Osmani - 2020 / albana-osmani.com